Lijsbeth Coene
in ’t Velt
, * ±1615
, † 11-1707, [] ’s-Gravendeel 8-11-1707.
Dochter van
Coenraet Pieters (Coen Pietersz) (in ’t Velt)
en
Weijntge Adriaens Hordijck
.
Afb. ’s Gravendeel rond 1700 met in het zuidwesten de Langestraat
"Lijsbet Coene, een wed., doende tapnering, sijnde een heel capetalist" werd op 6-3-1680 in ’s-Gravendeel genoemd in de Langestraat. Haar kleindochter Lijntje Jans woonde in het achterhuis van Lijsbeth Coenen in ’t Veld. In jnuari 1706 werd Lijsbet als lidmaat vermeld in de Renoijshoek van ’s-Gravendeel.
’s-Gravendeel, Langestraat: Hendrik Bouwense van Driel, in plaats van Wouter Ariens Vroman, in plaats van Arien Wouterse Vroman, in plaats van Jan Ariens Verdonk, in plaats van Mels Janze Aartoom, in plaats van Gerrit Dirkxe Bode, bezit het achtiende erff, groot 3iroeden, comt - iij £ ij S.
’s-Gravendeel, 14-7-1681:
Transport van een huis en erve, staende ende gelegen in Renoijshoeck, doet Jan Melsse [Aertoom] op Lijsbet, sijn moeder.
Transport van een geheel huijs en erve [mitsgaders een schuur, keet en verder timmerwerk] staende ende gelegen in de Langestraat doet Lijsbeth Coenen [in ‘t Velt], weduwe Verdonck, op haer soon Jan Melsse.
Verbintenis van negentien hondert gulden bij Jan Melsse ten behouve van Lijsbet Coene, sijn moeder.
’s-Gravendeel, 23-3-1683:
Giftbrief van omtrent 3 morgen teelland in Nieuw-Bonaventura van Lijsbeth Coenen. Genoemd: Ariaentie Verdonck. Verkocht voor 150 gulden.
’s-Gravendeel, 25-1-1685:
Obligatie van 315 gulden en hypotheek op 1 morgen 500 roeden land bij het dorp van ’s Gravendeel t.b.v. Henderick Reijne van der Linde en Koen Reijne van der Linde ten laste van Lijsbet Koenen.
’s-Gravendeel, 8-2-1685: Overdracht van een stuk land van 1 morgen 500 roeden door Lijsbet Coenen aan haar zoon Pieter Melsen. Verkocht voor 800 gulden.
’s-Gravendeel, 26-9-1688: Obligatie van 1.050 gulden ten laste van Lijsbeth Coenen, weduwe van Jan Arijens Verdonck, t.b.v. Barthout van Slingelant.
’s-Gravendeel, 26-8-1689: Overdracht van 3 morgen en 200 roeden land aan de Maasweg door Arijen Vrooman en Arijens Pleunen Droogendijck (hen aangekomen door kaveling met Lijsbeth Coenen, hun schoonmoeder), aan Dirck Geerits van Bommel. Verkocht voor 1.600 Carolusgulden contant geld.
’s-Gravendeel, 9-4-1693: Kwitantie over 1.300 gulden rakende Arijen Wouterse Vroman en Lijsbeth Coenen.
’s-Gravendeel, 21-2-1695, Overdracht van 550 roeden land in de polder Trekdam door Lijsbeth Coenen, weduwe van Jan Arijense Verdonck, aan Arijen Pleunen Droogendijck. Verkocht voor 115 Carolusgulden.
Arie Coenen en Arijen [Woutersz.] Vroman, resp. broer en schoonzoon van Lijsbeth Coenen, laatst weduwe van Jan Arijensz. Verdonck, wonende te ’s-Gravendeel, worden op 2-6-1701 tot voogden benoemd over haar minderjarige erfgenamen.
’s-Gravendeel, 18-3-1702:
- Overdracht van 2 morgen 63 roeden zaailand op de grond van Leerambacht omtrent de korenmolen aldaar door Lijsbeth Koenen, laatst weduwe van Jan Arijense Verdonck. Verkocht voor 1.162 gulden.
- Overdracht van ca. 1 morgen 500 roeden land in het Kilpoldertje onder ’s Gravendeel door Elisabeth Koenen aan Huijgh Hermensse Stoocker. Verkocht voor 1.000 Carolusgulden.
Arie Wouters Vroman was executeur van het testament van en voogd over de minderjarige erfgenamen van Lijsbeth Koene, met name Mels en Lijsbeth Pieters Aerdoom, beiden kinderen van Pieter Melse Aerdoom, Hendrik de Baet getrouwd geweest met Lijsbeth Koene Aerdoom, dochter van Koen Melse Aerdoom, Leijntje Jans Aerdoom dochter van Jan Melse Aerdoom, Gerrit de Ruijter getrouwd met Pietertje Willems Aerdoom, Koen Willems Aerdoom, Arie Dane getrouwd met Lijsbeth Willems Aerdoom tezamen kinderen van Willem Melse Aerdoom, nog Arie Pleunen Droogendijk weduwnaar van Weijntje Jans Verdonck en Lieven Isacks van der Stiggel getrouwd met Lijsbeth Aliens Vroman dochter van Arie Wouters Vroman verwekt bij Ariaantje Jans Verdonk verkopen d.d. 25-2-1708 aan voornoemde Leijntje Jans Aerdoom een huis in Renoijshoek belend door de boomgaard van Mels Pieters Aerdoom en het huis van Matthijs Mol. In dit huis heeft Lijsbeth Koene weduwe Verdonk laatste gewoond en zij is daar overleden.
Haar erfenis werd op 6-7-1708 in ’s-Gravendeel onder haar nakomelingen verdeeld, die "met Eede hebbe verclaert dat de voorn. Lijsbet Koene in den jare 1702 geen duijsent gl. gegoet was, en hare boedel tegenwoordig geen 1000 gl. gegoet te sijn."
De Erfgen. van Lijsbet Koene, Laest wed. van Jan Ariens Verdonk, werden als volgt opgesomd: "Arij Pleunen Droogendijk, Coen Willemse Aert Oom, Gerrit de Ruijter in huwelijk hebbende Pietertje Willems Aertoom, Arie Danielse de Ruijter getrout hebbende Lijsbet Willems Aertoom, Lijntje Jans Aertoom, Lijsbet Aertoom, Mels Aertoom, en Arij Wouterse Vroman, als voogt over de minderjarige kinderen van Willem Mels Aertoom, Jan Mels Aertoom, Lijsbet Koene Aertoom, Mels Willems Aertoom, van Neeltje Jans Aertoom en de kinderen van Ariaentje Jans Verdonk".
Lijsbeth Coenen, laatst weduwe van Jan Ariens Verdonck, wonende te ’s-Gravendeel, testeerde op 26-11-1678. Tot haar erfgenamen benoemde zij Jan Willem en Pieter, haar zonen, en Elisabeth Coenen, nagelaten weeskind van haar overleden zoon Coen. Haar dochters bij haar laatste echtgenoot, Ariaentgen en Wijntgen, gaf zij slechts hun legitieme portie. Lijsbeth plaatste haar handtekening.
In 1708 wordt het testament van de weduwe Verdonck voltrokken.
×
±1635
Mels Jansz Aartoom
, *’s-Gravendeel ±1608
, † 1-1651, [] ’s-Gravendeel 19-1-1651.
Mels en Lijsbeth kregen de volgende kinderen: Jan, Coen, Pieter, Willem en de gehandicapte Jannigje Aartoom. Mels voedde ook zijn halfzus op; Barber Jans Aartoom (1625-<1644).
Coen Melse Aartoom, ook weer een schipper, kreeg in 1661 ruzie met de belastingontvanger en gooide die van de dijk waardoor de man een enkelblessure opliep.
×
±1652
Jan Arijens Verdonck
, * ±1628
, † Dordrecht 26-8-1678.
Zoon van
Adriaan Pietersz (Arijen Pietersz) Verdonck
en
Ariaentgen Reijnen van der Linden
.
Lijsbeth hertrouwde vóór 26-6-1663 de schepen Jan Arijens Verdonk.
Het paar maakte op 7-9-1666 in hun huis te ’s-Gravendeel een testament op de langstlevende.Jan Arens Verdonck lag toen ziek in bed.
Aanvankelijk was Ariën werkzaam als schipper en beschikte hij over een ’Cromstrijense schuit’. Later nam hij als oudste zoon het boerenbedrijf van zijn vader over. Hij was tevens herbergier in een herberg op de hoek van de Langestraat.
Jan Arijens Verdonck, schipper op ’s-Gravendeel, en Jan Mels, schipper op ’s-Gravendeel, schoonzoon [= stiefzoon] v. Jan Arijens, legden op 26-6-1663 een verklaring af.
Op 11-7-1667 werd ten huize van Jan Ariëns Verdonk te ’s-Gravendeel Dirck Dircks van Meeuwen gedood door eene Davit Slopschoe.
Bij zijn dood had Jan Aryens 2 dochters en ging zijn bezit over naar de aangetrouwde families Droogendijk en Vroman. Deze beide schoonzoons waren eveneens schepen te ’s-Gravendeel.
’s-Gravendeel, 7-3-1679: Mr. Johannis van Groenhout, executeur van de boedel van juffr. Leonora Oom, transporteert aan en t.b.v. Dirck Dircksse de Quartel: 3 morgen 246 roeden en 6 voeten land in de Mijlpolder bij de korenmolen van ’s Gravendeel, belend ten oosten Leerambacht, dat de weduwe van Jan Arijeens Verdonck in eigendom heeft, ten noorden de heer pensionaris Berck en ten zuiden de Nieuwbonaventuurse dijk.
In 1680, twee jaar na Jan’s overlijden, werd zijn weduwe aangeduid als een ,,heel cappytalist”. Via zijn broer Reyn Aryensz Verdonck - in 1680 eveneens aangeduid als een ,,heel cappytalist” - vond het geslacht Verdonck voortzetting.
Beroep: schipper, landbouwer, ouderling, buurmeester, herbergier
Kinderen:
-
Jannigje Melsse Aartoom
.
Jannigje was gehandicapt en overleed jong.
-
Jan Melsse (Jan Mels) Aartoom
, *’s-Gravendeel ±1635
, † ’s-Gravendeel ±1695 .
Geboren vóór 1638.
Jan Arijens Verdonck, schipper op ’s-Gravendeel, en Jan Mels, schipper op ’s-Gravendeel, schoonzoon [= stiefzoon] v. Jan Arijens, legden op 26-6-1663 een verklaring af.
’s-Gravendeel, 14-7-1681:
Transport van een huis en erve, staende ende gelegen in Renoijshoeck, doet Jan Melsse [Aertoom] op Lijsbet, sijn moeder.
Transport van een geheel huijs en erve [mitsgaders een schuur, keet en verder timmerwerk] staende ende gelegen in de Langestraat doet Lijsbeth Coenen [in ‘t Velt], weduwe Verdonck, op haer soon Jan Melsse.
Verbintenis van negentien hondert gulden bij Jan Melsse ten behouve van Lijsbet Coene, sijn moeder.
Overleden in de periode 1692-1698.
×
’s-Gravendeel ±1660
Bastiaantje Hendricx van der Linden
, * ±1626
, † ’s-Gravendeel >1714.
Dochter van
Hendrick Reijne van der Linden
en
Neeltje Bastiaans ( Naaktgeboren)
.
3 kind(eren)
-
Willem Melsen Aartoom
, *’s-Gravendeel <1637
, † ±1708 .
×
<1671
Lijntje Damisse Vroegindeweij
.
5 kind(eren)
-
Coenraet Melschen (Koen Melschen) Aartoom
, *’s-Gravendeel <1639
, † 1666 .
Koen trouwde met Helena Jansdr. Visscher, wed. van Arij Willems Vroman, dochter van Jan Cornelis Visser en Elijsabeth Leenderts. Helena hertr. te Puttershoek in 1667 met Jacob Cornelisse (de) Jong(e) Graaf met wie zij kinderen Maeijke en Jan had.
Koen had een dochter Lijsbeth Koene, geb. ca. 1664, die op 4-5-1692 in Dordrecht trouwde met Hendrik Jacobse de Baet, zoon van Jacob Hendrikse de Baet en Aeltje Hendricx van der Linden. Lijsbet Koene Aartoom werd op 6-7-1708 in ’s-Gravendeel vermeld bij de verdeling van de erfenis van Lijsbet Koene [in ’t Velt], laest wed. van Jan Ariens Verdonk.
Hoge Vierschaar van het Land van Strijen, 24-5-1661:
Coen Melsse [Aertoom], wonend te ’s Gravendeel, had samen met zijn vriend Jan Bloem, wonend op Puttershoek, de deurwaarder van de belastingdienst, Pieter Jacobs Creveceur, zo erg mishandeld, dat diens voet daarbij uit het enkelgewricht was geschoten.
Koen Melschen Aertoom werd in 1661 gedagvaard door de Hage Vierschaar van Strijen wegens het molesteren van belastingambtenaar Pieter Jacobse Crevecour "met openbaere aggressie ende gewelt van de dijk te werpen waerover is ontstaan dat syn voet is uyt de coot ofte ontledigh geworden".
×
<1666
Helena Jans (Leena Jans) Visscher
.
Dochter van
Jan Cornelis Visser
en
Elijsabeth Leenderts (Lijsbeth Leendersdr)
.
In moest Koen Melschen Aertoom als borg voor zijn zwager Cornelis Janse Visser een boete betalen en gijzelrecht voldoen.
Vlg. A.J. v. Roon in Ons Voorgeslacht 1957 zou zij vóór mart. 1667 al zijn overleden, maar vlg. Molema-Smitshoek in Ons Voorgeslacht 2023 was zij op 9-10-1669 nog in leven.
1 kind(eren)
-
Pieter Melsen Aartoom
, *’s-Gravendeel <1645
, † 1-1703 , [] ’s-Gravendeel ±16-1-1703.
Get. bij de overl. aangifte:
Mels Pieters Aartoom
.
Pieter Melsen
trad op als getuige bij
de overlijdensaangifte van
Annigje Aartoom
,
de overlijdensaangifte van
Neeltje Rochusse Visser
.
Pieter Melse Aertoom had in 1673 een herberg aan de Noord Voorstraat.
’s-Gravendeel, 6-7-1681:
Verbintenis van hondert gulden bij Cornelis Arijaens Moockhoeck gedaen ten behouve van Pieter Melsse Aertoom.
Gevestigd op een huis en erf aan de noordzijde van de Rijkestraat, de kredietnemer aangekomen door koop van de erfgenamen van Pieter Crijne.
Verbintenis van 300 gulden bij de weduwe van meester Jan van Dulcke gedaen ten behouve van Pieter Melsse Aertoom op 22-9-1681 in ’s-Gravendeel.
’s-Gravendeel, 6-10-1682: Transport van een huijsie en erve aen den Havense Schenckeldijck, doende de erffgenamen van Teuntie Arijens op Cent Maertens. Verkocht voor 170 gulden.
’s-Gravendeel, 29-2-1684: Overdracht van een geheel boomgaardje in Renooishoek door Jacobus van der Merk, schout te ’s Gravendeel aan Pieter Melssen Aertoom.
’s-Gravendeel, 8-2-1685: Overdracht van een stuk land van 1 morgen 500 roeden door Lijsbet Coenen aan haar zoon Pieter Melsen. Verkocht voor 800 gulden.
’s-Gravendeel, 22-3-1686: Obligatie van 1.000 gulden ten laste van Pieter Melsen Aertoom en t.b.v. Pleun Cornelisse van de Grient. Gevestigd op 1 morgen 500 roeden land in Nieuw-Bonaventura en nog op 300 roeden land, eveneens aldaar gelegen.
’s-Gravendeel, 7-1-1687: Overdracht van een huis en erf langs de haven van ’s Gravendeel door Pieter Melsen Aertoom aan Leendert Corssen van Roon, wonend aldaar. Verkocht voor 400 gulden contant geld.
’s-Gravendeel, 9-8-1689: Overdracht van een erf aan de Buitendijk van ’s Gravendeel door Pieter Melsen Aertoom, herbergier aldaar, aan Fop Dircksen van Meeuwen. Verkocht voor 90 gulden.
’s-Gravendeel, 3-12-1698: Overdracht van 270 roeden zaailand in Nieuw-Bonaventura door Pieter Melsen Aertoom aan Maijken Rocus Visser, weduwe van Hendrick Vlasblom. Verkocht voor 200 Carolusgulden.
Beroep: Herbergier en schepen.
"Den 16 januarij 1703 ontfanten van Mels Pieterse Aertoom drie guldens voor regt van begraven van sijn vader, genaemt Pieter Melsen Aertoom, aangevinge gedaen hebbende onder de classis van drie gulden, dus f 3:0:0."
×
<1676
Neeltje Rochusse Visser
, * ±1645
, † 1698, [] ’s-Gravendeel ±4-4-1698.
Dochter van
Rochus Jansz Visser
en
Annigje Stoffels
.
Dochter van Rochus Jans Visser en Annigje Stoffels.
"Den 4 april 1698 ontfangen van Pieter Melse Aertoom woonende alhier, voort regt van begraven van sijn vrouw, genaemt Neeltje Rocus Visser, aengevinge gedaen hebbende onder de classis van drie gulden."
Get. bij de overl. aangifte:
Pieter Melsen Aartoom
.
3 kind(eren)
-
Ariaentgen Jans Verdonk
, * >1650
, † ’s-Gravendeel ±23-11-1702 .
Get. bij de overl. aangifte:
Arien Wouterse (Arijen Wouters) Vrooman
.
Ariaentgen Verdonck, huisvrouw van Arijen Wouters Vroman.
Arij Wouters Vroomans en Arjaentje Jans Verdonck, wonende te ’s-Gravendeel, maken 4 februari 1681 hun testament voor notaris Paulus de Roo in ’s-Gravendeel. Hij is gezond en zij ligt op bed. Ze benoemen de langstlevende tot erfgenaam. Als voogd van zijn kant wordt benoemd Willem Vroman, van haar kant Dirk Gerrits van Bommel. De weeskamer wordt uitgesloten.
Aangeg. door haar man, recht 3 gulden.
×
>9-1674
Arien Wouterse (Arijen Wouters) Vrooman
, * ±1650
, † 1710.
Zoon van
Wouter Willems Vrooman
en
Annichje Ariens Sneep
.
Arie Wouters Vroman trouwde met Adriaantje Jans Verdonck. Kinderen o.a. Annegie, Lijsbet, Wouter, Weintje.
Arie was schepen ’s-Gravendeel (1682-1709), buurmeester (1694, 1696, 1698, 1706, 1713) en herbergier in de Langestraat.
Op 2 oktober 1679 hebben Arie Wouters Vroman en Arie Pleunen Droogendijck hun grond gekaveld en is het stuk land aan Arie Pleunen Droogendijck toegevallen.
Arij Wouters Vroman is in 1680 een arbeider en betaalt 15 stuiver belasting voor zijn huis in de Langestraat.
Ary Woutersz Vroomans en Arjaentje Jans Verdonck worden vermeld op ’s-Gravendeel op 4-2-1681.
’s-Gravendeel, 22-3-1689: Obligatie van 500 gulden ten laste van Arijen Wouterse Vroman t.b.v. Cornelis Arijens Moockhoeck. Arijen Wouterse verzekert deze schuldsom op de helft van ca. 3 morgen 270 roeden zaailand in Nieuw-Bonaventura aan de Maasdamse weg. Geroyeerd op
26 augustus 1689.
’s-Gravendeel, 26-8-1689: Overdracht van 3 morgen en 200 roeden land aan de Maasweg door Arijen Vrooman en Arijens Pleunen Droogendijck (hen aangekomen door kaveling met Lijsbeth Coenen, hun schoonmoeder), aan Dirck Geerits van Bommel. Verkocht voor 1.600 Carolusgulden contant geld.
’s-Gravendeel, 3-11-1689: Overdracht van 2 morgen en 36 roeden land in de Mijlpolder op de grond van Leerambacht door Arijen Vrooman aan de heer Hugo Repelaer te Dordrecht. Verkocht voor 800 gulden.
’s-Gravendeel, Langestraat: Wouter Janze van der Giesse, in plaats van Jan Jacobze Smith, in plaats van hr. Gerrit Walburg, in plaats van Arien Wouterse Vroman, in plaats van Arien Gerrits Wagemaker, in plaats van Arien Jacobze van Strijen, in plaats vanJan Hermense Wagemaker, in plaats van WijngaartBastiaanze, bezit het zeventiende erff, groot 31V2 roeden, comt. - iij £ iij S.
Op 13 oktober 1674 comp. de 25-jarige jonggezel Arijen Bastiaensz. Neeff, wonend te ’s-Gravendeel, en die verklaart op verzoek van Arien Woutersz. Vroman, eveneens jonggezel, dat hij enige jaren lang in ’s-Gravendeel
ten huize van Maritge Bastiaens, weduwe van Willem Woutersz. Vroman heeft verkeerd, en voor wie hij ook één jaar lang als dienstknecht heeft gewerkt. Tezelfdertijd werkte daar ook een dienstmeid, met name Annetgen Jansdochter (Butterboer), die ook van ’s-Gravendeel afkomstig is. In die tijd dat zij daar samen gewerkt hebben, legde Annetgen vaak een sterk seksueel getint gedrag aan de dag. Ofschoon hij zich daardoor aanvankelijk niet van z’n werk liet afleiden, werd zijn vleselijk verlangen op het laatst toch zo groot, dat hij ongeveer driekwart jaar geleden met haar seksueel heeft verkeerd. Nadien beviel zij van een dochtertje, dat nu door haar alleen wordt opgevoed.
Uit de akte van kwijting van 4 november 1676 voor de schepenen van ’s-Gravendeel blijkt dat het niet de knecht, maar Arie Wouters Vroman was, die Annetje Jans zwanger heeft gemaakt. Op die datum verschijnt namelijk Annigje Jans Butterboer, geassisteerd door haar moeder Lijntje Ockeren, vrouw van Jan Jans Butterboer. Bij akte van submissie van 7 september 1675 en akte van uitspraak van 12 september 1675 wordt Arie Wouters Vroman verplicht haar jaarlijks 25 gulden te betalen, onder dwang van gijzelrecht door de vierschaar in Strijen. De plicht is afgekocht door schepen Willem Vroman (broer van Arie Wouters Vroman).
’s-Gravendeel, 15-1-1705: Hypothecair krediet van 500 Carolusgulden ten laste van Arij Wouterse Vroman t.b.v. Hermen Pieters Boons, scheepstimmerman te Dordrecht. Gevestigd op een huis, schuur en erf in de Langestraat te ’s Gravendeel tussen het huis en erf van Jan Jacobse Smit en de gemenelands weg. Geroyeerd op 26 oktober 1710.
Arijen Wouters Vroman, weduwnaar van Ariaentje Jans Verdonk benoemt voor notaris De Voogt te ’s-Gravendeel op 3 januari 1710 Hendrik Arijens Huijser, Christiaen de Groot en Herman Boons tot voogden over zijn minderjarige kinderen, te weten Annetje Arijens Vroman, die doof en stom is, Marija Arijens en Neeltje Arijens Vroman. Getuigen zijn Cornelis Pieterse Cranendonk en Leendert de Voogt.
Overl. in 1710 tussen 10 juni en 24 sept.
Arijen Wouters
trad op als getuige bij
de doop van
Marija Leenderts Vrooman
,
de doop van
Pieter Woutersz Vroman
,
de overlijdensaangifte van
Ariaentgen Jans Verdonk
.
6 kind(eren)
-
Weijntgen Jans Verdonk
, *’s-Gravendeel ±1655
, † ’s-Gravendeel ±14-2-1708 .
×
±1680
Arie Pleunen (Arijen Pleunen) Drogendijk
, † ’s-Gravendeel ±21-8-1715, [] ’s-Gravendeel ±28-8-1715.
Tr. vóór of in 1683.
Aryen Pleunen Droogendijck, geb. ca 1650, schepen van ‘s-Gravendeel 1690-91 en 1703-07.
’s-Gravendeel, 26-8-1689: Overdracht van 3 morgen en 200 roeden land aan de Maasweg door Arijen Vrooman en Arijens Pleunen Droogendijck (hen aangekomen door kaveling met Lijsbeth Coenen, hun schoonmoeder), aan Dirck Geerits van Bommel. Verkocht voor 1.600 Carolusgulden contant geld.
Hypothecair krediet van 252 gulden, 3 stuivers ten laste van Arijen Pleunen Droogendijk op 7-2-1704, t.b.v. Martha Andriesse de Bruijn, minderjarig weeskind van Neeltje Arijens Droogendijck, oud 3 jaar, dochter van Arijen Pleunen. Geroyeerd op 16-07-1716. Met handtekening van de schepen Willem Verkerck, Dirck Dircks Quartel, Leendert van Bommel, Hendrick Greuijter, Cristian Groote en Jafet int Velt.
In ’s-Gravendeel "Den 19 junij 1709 ontfangen van Arijen Pleunen Droogendijk - drie gul. voort regt van trouwen, hem ten huwel. begeven willende met Neeltje Pleunen van Sillaershoek, aengevinge gedaen hebbende onder de classis van drie gl. dus _ 3.-.-".
Arij hertr. Cillaarshoek 14.7.1709 Neeltje Pleunen van der Wael, wed. van Aert Clasen Dorst, overl. vóór 1713, dr. van Pleun Cornelis van der Wael en Dirksje Hendriks.
Ontfn. van Dirk Cornelisse Quartel de Se. van drie gulden voor ’t regt van ’t begraven van ’t lijk van Arij Pleune Drogendijk, aengevinge gedaen hebbende onder de classis van drie gl., dus ƒ 3:0:0.
1 kind(eren)