Gezin van Jan van den Loe
Jan
van den Loe
.
Zoon van
Wouter van den Loe
.
Jan van den Loe was gegoed in Oisterwijk en Haaren.
In 1382 verkocht Jan Hals aan Jan, zoon van wijlen Wouter van den Loe, 2/5e deel in zes stukken land in Oisterwijk en Godevaert van den Kolc, gehuwd met Margriet, dochter van wijlen Gerijt Hals, gaf aansluitend 3/5e deel in die goederen uit in erfpacht.
Dat Jan van den Loe de vader is van Elisabeth, die trouwde met Peter Stevensz. van der Amervoert is nergens met zoveel woorden te vinden.
Op 9 april 1420 deelden de erfgenamen van Luutgaert van den Loe haar nalatenschap. Luutgaert was hun tante. Die erfgenamen waren Wouter van den Loe, zoon van wijlen Jan van den Loe, Wouter, Peter, Aert en Jan, zoons van wijlen Wouter van den Loe, Jan Heijen, zoon van wijlen Claeus Heijen, gehuwd met Kathelijn, Peter, zoon van wijlen Steven van der Amervoert, gehuwd met Elisabeth, en Goeswijn Peter Stappaertsz., gehuwd met Elisabeth.
Zij zullen kinderen zijn van broers en/of zusters van Luutgaert: Jan en Wouter en nog een broer of zuster. Op 18 oktober 1444 werden Wouter van den Loe Jansz., Claus Heijen, gehuwd met Katheline, en Peter Sthevensz. van der Amervoert, gehuwd met Elisabeth, genoemd als zwagers. Hier zullen géén schoonzoons zijn bedoeld. Als dat wel het geval was, dan hadden zij in 1420 niet meegedeeld in de erfenis omdat hun vader al meedeelde.
×
<1406
Margriet Poijnenborch
.
×
<1445
Lijsbet Peterss van Beurden
.
Dochter van
Peter Ghijsbrechts van Boerden
en
Geerborch
(?).
Lysbet is Jan’s 2e vrouw.
LYSBETH trouwt met JAN VAN DE LOO, zoon van Peter en weduwnaar van Margriet Poynenborch. Zij compareren in 1444 te Den Bosch.
Kinderen:
- ?
Elisabeth (Elisabeth De Oude)
, † 1458 .
×
?
Peter Stevensz van der Amelvoert
, † <1421.
5 kind(eren)
-
Wouter Jansz van den Loe
.
Deze Wouter van den Loe is de vader van Peter, Margriet en Jan.
Wouter huwt Johanna Deliën.
Op 9-2-1420 verkocht Engbrecht Stert aan Wouter Jans van den Loe een erfpacht van 12 lopen rogge, te leveren met Andries, gaande uit huis en hof, destijds van Willem Stevens van den Amervoert die er ook in woonde, in Oisterwijk in Udenhout, en uit een stuk land ten einde voornoemde hof tot aan het hek, tussen Ghijsbrecht sVetten, welke erfpacht Engbrecht Stert gekocht had van voornoemde Willem Sthevens van den Amervoert, zoals in schepenbrieven van Oisterwijk. Jan Brabant zag af van vernadering. Wauter van den Loe heeft de oude brief en betaalde de brief.
Op 15-10-1430 maakten Wouter Jans van den Loe en zijn vrouw Kathelijn Sthevens van den Amervoert een testament voor de langst levende. De schepenen kregen elk een oude blaspenning.
-
Kathelijn van den Loe
.
Op 1 maart 1450 worden genoemd: Jan, zoon van wijlen Jan Heijen, Jan, zoon van wijlen Wouter van den Loe Jansz. en Jan, zoon van wijlen Peter Sthevensz. van der Amervoert, mede ten behoeve van hun mede-erfgenamen genoemd in verband met de nalatenschap van Gherijt Poijnenborch.
×
Jan Heijen
.
Jan Heijen, zoon van wijlen Claeus Heijen, was gehuwd met Kathelijn.
Op 5-4-1430 beloofde Stheven Henrics van den Amervoert aan zijn zwager Claus Jan Heijen: 50 gouden aarts gulden na maning te betalen. Claus zal dan het geld binnen ½ jaar beleggen aan erfgoed, volgens advies van de naaste vrienden. Het zal overerven op het wettig nageslacht van voornoemde Stheven en zijn vrouw Meeus! sv voornoemde Claus.
Samengesteld door Joan Bos.
Voor meer informatie zie
de introduktie of
de FAQ.