Walborch Bartroms
, † <1557.
Dochter van
Bertram Claesse (Bertrom Claessen) de Bont
en
Caterijne Zeegers (van Haestrecht)
.
Op 4 mei 1554 droeg Elisabeth, weduwe van Zeger Willems van Haestrecht, aan Christiaen, Dirick en Truijken, haar kinderen, en aan Walborch, Willemke en Jenneke, kinderen van Bertrum de Bont bij Caterijne Zeegersdr., haar rechten over in twee akkers land, de Lange Akker en de Kleine Akker, gelegen achter de kerk van Loon, waarna Christiaen, Robbert Gerits, gehuwd met Dirickske, Anthoenis Willems, gehuwd met Truijcken, Adriaen Cornelisz, gehuwd met Walborch, en Willemke en Jenneke met voogden Cristiaen en Adriaen, de Lange Akker overdroegen aan Willem Cornelisse de Pruijser. Willem Cornelisse beloofde Elisabet, weduwe van Zeeger van Haestrecht, haar kinderen en kleinkinderen, 46 gulden te betalen vanwege de Lange Akker. De Kleine Akker werd door genoemde comparanten overgedragen aan Luicas Henricksz.
×
<6-1554
Ariaen Cornelisz de Jonge
, * ±1525
, † <2-1588.
Kinderen:
-
Catelijn Ariaen Cornelisdr (Lijnke Ariaen Cornelisdr)
, † <4-1594 .
×
Joost Hendricks alias Bruijnen
, † <2-1588.
×
<1589
Handrick Pieters van Ammeroijen
.
Hendrick Peters van Amelroij alias Poet.
In 1588 verkocht Henrick Peeters Ammeroijen, gehuwd met Lijnke Ariaen Cornelisdr, aan Claes Bertroms zijn aandeel in een stuk land dat hem vanwege zijn huisvrouw was aangekomen vanwege Marike Aert Bertroms, west Daniel Verlou.
Op 28 februari 1608 werd er een akkoord gesloten na een geschil over een erfenis. Het betrof de nalatenschap van Marike Aert Bertroms en van Jenneke, dochter van Dominicus Oude Jans bij Jenneke Joost Bertroms, die werd betwist door drie groepen erfgenamen. De eerste groep werd gevormd door Willem Jans Snijder vanwege zijn zoon Jan Willems als vader van Thonis Jans, Hendrick Joostens, Berterom Joostens, Gerit Thonisz, gehuwd met Jenneke Joostens, en Dierck Claesz Boonen, schout van Loon als oppervoogd, en Hendrick Joostens als voogd van de weeskinderen van Hendrick Pieters van Ammeroeijen. De tweede groep bestond uit Jan Mijnekens oude Jans, mede voor zijn broers en zusters, met voogd Gijsbert Henricks en Cornelis Cornelisz als toeziender. Aert Pieters, gehuwd met Alitke Jan Gijben, Cornelis Jan Gijben, Jan Willems, gehuwd met Peterke Jan Gijben, en Ariaen Peters Huijben, mede voor zijn broers en zuster en Jan Ariaens Oerleman, gehuwd met Marike Claes Bertroms, vormden de derde groep.
Dat de kinderen van Handrick Pieters van Ammeroijen heetten, wordt duidelijk uit een akte van 10 april 1602 waarin Hanrick Peeters Ammeroijen aan Cornelis Ghijsbrechts Hoeffnagel een buitendijkse del overdraagt. In de kantlijn van deze akte wordt gemeld dat Willem Peeters Ammeroijen, Hanrick Joosten, Gerit Tonisz, gehuwd met Jenneke Joosten, en Josijna Handricks, mede vanwege broer Peeter Handricks, deze overdracht niets in de weg zullen leggen.
Josijnke, dochter van wijlen Hendrick van Amelroij en Lijntke Arijens, droeg in 1611 - mede namens haar innocente en simpele broer Peter - de nalatenschap van hun ouders Hendrick Peters van Amelroij alias Poet en Lijntke Ariaens over aan de Heilige Geestmeesters van Loon ten behoeve van het onderhoud van Peter. Josijnke werd daarin bijgestaan door haar halfbroers Hendrick Joosten de Bruijn en Bertrom Joosten en zwager Gerit Thonissen.
5 kind(eren)
-
Neltken Ariaen Cornelisdr
.
Op 1 mei 1587 droeg Jan Willems Snijder, getrouwd met Bertroms kleindochter Neltke Ariaen Cornelisdr, zijn aandeel in de schuldbrief over aan Claes Beertroms, alsmede alle andere erfgoederen, hem toekomend van Marike Beertroms.
×
Jan Willems Snijder
.
Zij hadden een zoon Tonis.
In 1588 compareerden
- Handrick Pieters, gehuwd met Catelijn Ariaen Cornelisdr.,
- Jan Willems, gehuwd met Neltken Ariaen Cornelisdr., en
- Peeter Handricks Bruijnen als voogd over Joost Handricks weeskinderen bij Catelijn Aentken Cornelisdr aan Dries Lenaerts vanwege zijn vrouw Erken Jan Pietersdr.
Zij verkochten hun aandelen in de goederen van Ariaen Cornelisz, die hij naliet, zowel van hemzelf als zijn eerste vrouw, waar ook gelegen.
1 kind(eren)