Jobke Arien Meeuwisdr (Jobgen Arijens) , *Strijen ±1560 , † 1626, [] Strijen .
Dochter van Adriaen Bartholomeusz (Adriaen Meeusz) en Teuntge Arijens (Toentge Ariensdr) .

Afb. De omgeving van Strijen rond 1600   



× <1588
    Peter Joostensz ( Coomen) , † <7-1586.    

× Dordrecht 7-2-1588
    Jan Joostensz (Jan Joosten) , * ±1560 , † 6-1630, [] Strijen .
Kinderen:
  1. Sara Pieters (Zara Pietersdr) , † <1637 .

      Zara Pieters was gehuwd met Reijnier Borremans en had kinderen.

      Jan Joosten, wedr. van Jopgen Arijens, sloot op 9-1-1630 met - Pieter, Jacob en Jan Ariens, geassisteerd met vader Adriaens Leenderts, mede voor hun broers Huijgo en Isack Ariens, kinderen van Adriaen Leenderts bij Machtelt Pieters,
      - Maritge Pieters, wed. van Wouter Pieters Spruijt,
      - Pieter Jans, mede voor broer Jan Jans en als voogd van de kinderen van Zara Pieters bij Rijenier Borremans, en Andries Bastiaens Verweel, weduwnaar van Neeltge Jans,
      allen kinderen, kindskinderen en ergenamen van Jopgen Arijens, een akkoord over de afhandeling van de nalatenschap volgens de boedelscheiding van 29-2-1628.

      Blijkbaar voerde Pieter Jan Joosten de rekening van de Strijense nalatenschap van zijn halfzuster Zara Pietersdr., die getrouwd was geweest met Reynier Borremans. Op 20-11- 1636 machtigde Pieter Borremans, seylmaecker, zijn zwager Pieter Jansz van Heel om te Strijen van Pieter Jan Joosten, zijn oom en gewezen voogd, de rekening te vorderen
      en af te sluiten van Cornelia Borremans, zijn zuster en zwagers vrouw, en met Reinier en Sara Borremans, zijn broer en zuster, hun landen in het openbaar te verkopen.

      Rotterdam, 8-4-1642:
      Jacobus de Back, doctor in de medicine, testamentair voogd van de nagelaten weeskinderen van Reijnier Borremans, predicant van Rhoon, en zijn vrouw Sara Pieters, machtigt Pieter Jan Joosten om voor het gerecht van Strijen aan de heer Allard van Rhijn, wonend te Dordregt, een stuk land over te dragen dat de weeskinderen gezamenlijk hebben met Jan Jansz van Strijen aan de noordzijde van de Moolenwech in het Oude Lant van Strijen, een kwitantie voor 543 gulden te leveren en een custingbrief van de koper te verkrijgen van 1086 gulden, alles volgens het koopcontract van 28-2-1642.
      Een Sara Pietersen, wonende in den Blauwen Tooren aende Roodebregge, is begraven op 23-2-1625 in Rotterdam.

    ×   Reijnier Borremans , † <5-1642.
      Zara Pietersdr. tr. Reynier Borremans; kinderen i.e.g. Pieter, Cornelia, Reijnier en Sara.

      Reijnier Borremans, die predicant was in Rhoon.

      OP 30-12-1642 in Rotterdam was sprake van een Jacob Borremans, 29 jr, mogelijk een zoon.

      Rotterdam, 9-1-1629:
      Philps Philpsz te Spijckenis, stelt zich borg voor Philps Philpsz de Ouden en zijn zoon Maerten Philpsz voor datgene zij schuldig zijn aan de kinderen van Reinier Borremans voor een som van ongeveer 72 gulden.

      Rotterdam, 27-5-1630:
      Daen Alewijnsz van Nydeck bekent 650 gulden schuldig te zijn aan de kinderen en erfgenamen van Rienier Borremans wegens koop van een huis en erf van doctor Jacobus de Back. Door Bartholomeus Paus, administrateur van de kinderen, is dit bedrag aan De Back betaald.
      In de marge is vermeld dat de schuld op 24-10-1633 is afgelost.

      Rotterdam, 8-12-1635:
      - Pieter Jansz van Heell, toekomstige bruidegom, geassisteerd door zijn vader Jan Pietersz van Heell, rentmeester van de diaconie, en zijn oom Abraham Dullaert, bailliu, en
      - Cornelia Reijniersdr. Borremans, toekomstige bruid, geassisteerd door Pieter Mathijsz, Eeuwout Eeuwoutsen Prins, Hillebrant Pietersz en Doctor Jacobus de Bacq, haar voogden, en Pieter Borremans, haar broer, stellen huwelijkse voorwaarden op. Ieder brengt zijn bezittingen in en na overlijden gaan ze terug naar de kant waarvan ze gekomen zijn.

      Rotterdam, 22-5-1640:
      Cornelia Borremans, vrouw van Pieter Jansz van Heel bekent 250 gulden schuldig te zijn aan de kinderen en erfgenamen van Reynier Borremans, die zij via de administrateur Bartelmeus Paus heeft ontvangen en waarvan zij de uitrusting betaalde van haar man die naar Oost-Indien is vertrokken.
      Een Reinier Borremans (won. in den Blauwen Thooren opt Hooft of bij de Roode Bregge) werd begraven in 1625 in Rotterdam.

    4 kind(eren)


  2. Machteld Pieters (Maggelt Pieters) ( Coomen) , * ±1575 , † Maasdam ±1614 .

      Maggelt is een dochter van Pieter Joosten Coomen en Jopjen Arijensdr. Haar zuster Maritge Pieters was weduwe van Wouter Pieters Spruijt.

      N.B. In het boek ’Het geslacht Maasdam’ wordt Mariken Wijten ten onrechte een dochter genoemd van Cornelis Fransse Wijtte, dijkgraaf van Moerkerken.
      Overl. ca. 1614, vóór 1-3-1615.

    ×   Arien Lenaertsz ( Maesdam) , * ±1570 , † Maasdam 29-7-1644, [] Maasdam .
        Zoon van Lenert Jansz en Digna Jacobs Staesdr (IJngetge Jacob Staesdr) .
      Van hun kinderen waren Pieter, Jacob, Jan, Huijgo en Isaack in 1630 nog in leven.

      Arien Lenaertsz was in 1626 heemraad van Maasdam, in 1632 heemraad van Nieuw-Bonaventura en in 1640 schepen van Maasdam.

      Arien Leendertsz. was boer op de ouderlijke hofstede achter de kerk te Maasdam, diaken ( 1 61O), ouderling (l 6 14, 1636), heemraad (1626), schepen (l 640) van Maasdam, heemraad van Nieuw-Bonaventura (1632).

      Arien was een zoon van Lenert Jansz., boer te Maasdam, schepen, kerkmeester van Maasdam.

      Arien huwde eerder met Maggelt Pietersdr., geb. ca. 1580, overl. ca. 1 6 14, dochter van Pieter Joosten Coomen, buurmeester van Strijen, gaarder der verponding over Oud-Strijen, en Jopjen Aryens.

      Weeskamer Strijen, 30-9-1656:
      - Adriaentje Hendricks van Driel, wed.
      Huighe van Maesdam, geassisteerd met (notaris)
      Quirijn van Strijen, haeren neeff, ten eenre, en
      - Jacob Adriaens van Maesdam, heemraad in Moerkercke, ende Isack Adriaens van Maesdam, als oomen ende testamentaire voochden over
      + Jannigje Huige, ont omtrent 7 jaren,
      + Maggeltje Huige, out omtrent 3 jaren, en
      + Huygo van Maesdam, out omtrent 1 jaar, allen nagelaten kinderen van wijlen Hugo van Maesdam en Aerjaentke Henriox van Driel, geassisteerd met Pieter Adriaens van, Maesdam, schepen in Strijen en Jan Adriaens van Maesdam, schout van Maesdam, haar broeders en geassumeerdens in dezen, ter andere zijde.
      Zij koopt genoemde kinderen uit, onder verwijzing naar het testament d.d. 31-3-1654
      voor notaris Chr. Maeskant in Mijnsherenland van
      Moerkerke.
      Beroep: Landbouwer
      In de kerk van Maasdam is heden ten dage nog de grafzerk aanwezig van de in 1644 overleden Maasdamse boer en
      functionaris Arien Lenertsz. De zerk vertoont een gedeeld wapen met links (= heraldisch rechts) twee vissen tegengesteld onder elkaar, en rechts (= heraldisch links) twee vogels bij korenaren.

    6 kind(eren)


  3. Maritge Pieters (Maritge Pieters de Jonge) , * ±1585 , † Strijen <4-1658 .

      Op 9-1-1630 werd Maritge Pieters genoemd als weduwe van Wouter Pieters Spruijt, geassisteerd met Andries Bastiaens Verweel, haar ’gecoren voocht’.
      De ziek te bed liggende Marige Pietersen, huisvrouw van Adriaen Pleunsz., maakte op 13-2-1655 te haren huize te Strijen een testament. Aan haar zoon Jan Wouters Spruijt prelegateerde zij 600 car. gld. en tot haar erfgenamen benoemde zij - elk voor een 4e part - haar kinderen Jan, Pieter, Adriaen en Adriaentge Wouters Spruijt. Zij zouden gehouden zijn aan Leend[er]t en Jobge Cornelis Hesskeen [=Exkeen], kinderen van Jorisge Wouters Spruijt, elk 100 car. gld. uit te keren en aan Sijge Corn[eli]s Hesskeen [=Exkeen], mede dochter van Jorisge, 200 car. gld. in plaats van hun legitieme portie. Tot voogd van de minderjarigen stelde zij haar voornoemde zoon Jan.

    × ±1605   Wouter Pietersz Spruijt , *Strijen ±1580 , † Strijen ±1627.
        Zoon van Pieter Corstiaens (Pieter Corssen) Spruijt en Jorisje Wouters .
      Kinderen: Jorisge, Jan, Pieter, Adriaen en Adriaentge.

      Weeskamer Strijen, 9 januari 1630:
      - Jan Joostens, wed. van Jopgen Aryens, ter eenre,
      - Pieter, Jacob, Jan Aryens zoonen met hun vader Adriaan Leenderts, mede namens Huigo en Isaack Aryens, allen kinderen van Machteld Pieters,
      - Maritge Pieters, weduwe van Wouter Pieters Sprnyt, geassisteerd met Andries Bastiaens Verweel, haar gecoren voocht;
      - Pieter Jans, mede namens zijn broer Jan Jans, en als voogd van de kinderen van Zara Pieters en Reynier Borremans, en
      - Andries Bastiaens Verweel, als vader van de kinderen bij Neeltje Jans.
      Allen zijn kinderenn en kleinkinderen van Jopgen Aryens. Er is sprake van een boedelscheiding voor schepenen van Strijen van 29 februari 1628. Jan Jansz. wordt een zoon genoemd van Jan Joosten en Jopgen Aryens.
      Beroep: Smid
      Wouter Pietersz. Spruijt is overleden tussen 1626 en 19-4-1629.

      Maritge Pieters, wed. van Wouter Pieters Spruijt, werd op 9-1-1630 genoemd. Zij is hertrouwd met Adriaen Pleunensz. van Moerkercken.

    × ±1633   Adriaen Pleunensz (Arijen Pleunen) van Moerkercken , * >1580 , † Strijen ±1663, [] Strijen .
        Zoon van Pleun Huijgensz ( Blaeck) en Leentgen Dirck Cors Pieterszoonsdr (Lijntge Dirck Cors Pietersdr) .
      Hun huwelijk bleef kinderloos.

      Zij trouwden tussen 19-1-1630 en 1636.
      Maritge was weduwe van Wouter Pietersz. Spruijt, boer te Strijen, zoon van Pieter Corstiaensz Spruijt en Jorisje Woutersdr.

      Adriaen Pleunensz. was boer aan de Keizersdijk. Hij zette het boerenbedrijf van zijn vrouw, de weduwe Spruijt, voort.

      Arijen Pleunen van Moerkercken, overleden in den dorpe van Strijen, wordt vermeld op 1-6-1665. Er was sprake van een transportbrief betreffende de nagelaten goederen van wijlen Adriaen Pleunen Moerkercken, gewoond hebbende in Strijen, en gepasseerd op 11-9-1664 voor schout en schepenen.

      Op 11-9-1664 compareerden voor het gerecht te Strijen:
      - Inget(g)ie Pleunen, geassisteerd met haar zonen Pleun en Arijen Gielen Houck,
      - Arijen Dircxe ’t Greijn, getrouwd met Aerjaentie Willems, die weduwe was van Bastiaen Pleunen Moerckerke, en nog voor Josijntie Bastiaens en spreekende voor Arijen Corn[elis] Borger, getrouwd met Lijntie Bastieansdr., beiden kinderen van voornoemde Bastiaen Pleunen en Aerjaentie Willemsdr.,
      tezamen erfgenamen van Aerijen Pleuene van Moerkercke, overleden in het dorp van Strijen.
      Er was nog sprake van Neeltie Pouwels (vermoedelijk de bijzit van de overledene), die geen pretenties op de boedel van Aerije Moerkercke zou mogen hebben.
      Arije Moerkercke had alleen zijn volle broers, zuster of hun kinderen tot erfgenamen benoemd; de nakomelingen van zijn halfzusters waren uitgesloten van zijn erfenis.
      Zijn nagelaten hoeve werd op 5-11-1664 geschat op de waarde van 350 car. gld. Zijn perceel land in het land van Essche van 2 morgen 271 roede werd op 12-3-1665 getaxeerd op 400 gld.

      Mijnsheerenland, 1 juni 1665:
      Aryen Wouters Spruijt, wonende in Strijen, transporteert voor 1000 C.gulden de jaarlijkse cijns van 2 morgen en 25 roeden land aan de Dorpsweg. Oost Gijsbert Jans smit, zuid de Dorpsweg, west Willem Abbenbroeck en noord de gemenelands vliet.
      Genoemd: Ingentie Pleunen, Adriaen Dircx ’t Greijn, gehuwd met Adriaentie Willems, bevorens weduwe van Bastiaen Pleunen; Josintie Bastiaensdr. en Aryen Cornelis Borger, gehuwd met Lijntie Bastiaensdr., kinderen van Bastiaen Pleunen en Adriaentie Willemsdr.; Adriaen Jacobs Esseboom, gehuwd met Maeike Leendertsdr., Pleun Adriaens Gout, kinderen van Jaepie Pleunen; Pieter Pouwels, wonende in Barendrecht, zich sterk makende voor zijn andere zusters, kinderen van Neeltie Pleunen, tesamen erfgenamen van Aryen Pleunen Moerkercken,
      hun oom resp. oudoom, overleden in Strijen.
      Overleden te Strijen ten huize van zijn stiefzoon Arijen Woutersz. Spruijt tussen 3-2-1663 en 11-9-1664. Hij is begraven in de kerk van Strijen.

      Arijen Pleunen van Moerkercken, overleden in den dorpe van Strijen, wordt vermeld op 1-6-1665. Er was sprake van een transportbrief betreffende de nagelaten goederen van wijlen Adriaen Pleunen Moerkercken, gewoond hebbende in Strijen, en gepasseerd op 11-9-1664 voor schout en schepenen.

      Aan het einde van zijn leven had Aerije Moerkercke gewoond in een kamer bij ene Marriggie Joppe, huisvrouw van ene Huijman. Tijdens zijn dodelijke ziekte was Aerije overgebracht naar het huis van zijn stiefzoon Arijen Woutersz. Spruijt, van waaruit hij in een eiken kist in de kerk van Strijen werd begraven.

    5 kind(eren)


  4. Neeltje Jan Joosten (van Strijen) , *Strijen ±1590 , † ±1625 .

      Neeltje Jans van Strijen (Strien), dochter van Jan Joosten en Jopgen Ariens.

      Omstreeks 1600 leefden te Strijen Andries Bastiaensz.
      Verwael (Verweel, van der Weel) en zijn vrouw Neeltje Jansdr. van Strien. Deze laatste was een dochter van Jan Jooste van Strien, nog vermeld in 1630. Deze had, behalve een dochter Neeltje, nog twee zoons, nl. Pieter en Jan.

      Andries Bastiaensz. Verweel en zijn zieke huisvrouw Neeltge Jansdr. maakten op 15-4-1624 voor de schout en schepenen van Strijen ten hunnen huize een wilsbeschikking. Daarin benoemden zij hun kinderen tot universele erfgenamen van de eerststervende van hen beiden. Tot voogd van vaderszijde der kinderen benoemden zij van vaderszijde zijn broeder Antonis Bastiaensz. Verweel en van moederszijde haar vader Jan Joostensz. Deze zouden zorg dragen voor een boedelscheiding tussen de langstlevende en de kinderen en de voogden zouden het part van de kinderen beheren waarmee zij tot hun 20e jaar geallimenteerd dienden te worden. Aan de weeskamer behoefde geen inventaris en administratie overlegd te worden.

      Op 19-6-1630 kavelden de erfgenamen van de overleden Jan Joostensz. en wederom trad Verweel hierbij op als vader en voogd van zijn kinderen
      i.v.m. hun grootvaderlijke erfenis. Jan Joostensz. liet ca. 30 morgen land rond Strijen met een waarde van ca. 25.000 gld. na.

      Pieter Jan Joostensz. werd op 9-1-1658 gemachtigd door zijn broeder Jan Jansz. van Strijen, inwoner van Klaaswaal, om met de kinderen van Andries Bastiaensz. Verweel, ten echte gehad hebbende Neeltgen Jansdr., hun zuster, naast voorn. Pieter Jan Joostensz. als gestelde executeur van zaliger Jan Joostensz., hun vader en schoonvader, te procederen m.b.t. de administratie.
      Overl. tussen 15-4-1624 en 1626.

    ×   Andries Bastiaensz van der Waal , *Strijen ±1575 , † ±1673.
        Zoon van Bastiaen Aris Andriesz (Bastiaen Adriaensz) ( Verweel) en Bijateris Ingens (Beatrix IJnghensdr) .
      Kinderen: Neeltgen, Beatrix, Bastiaen & Adriaen.

      Andries Bastiaensz van der Wael / Verwael / Verweel / Merenburg.
      Hij was landbouwer nabij Strijen, waarsman van eerst Oud-Bonaventura en daarna het Oudeland van Strijen, binnenbans.

      Hij was een zoon van Bastiaan Adriaen Andriesz Verweel (van der Weel) en Bijateris (Beatrix) Ingens.

      In het Strijense verpondingskohier der 1000e penning over 1626 werd Andries Bastiaens Verweel met zijn kinderen aangeslagen voor een gegoedheid van maar liefst 36.000 pond of gld.

      Weeskamer Strijen, 9 januari 1630:
      - Jan Joostens, wed. van Jopgen Aryens, ter eenre,
      - Pieter, Jacob, Jan Aryens zoonen met hun vader Adriaan Leenderts, mede namens Huigo en Isaack Aryens, allen kinderen van Machteld Pieters,
      - Maritge Pieters, weduwe van Wouter Pieters Sprnyt, geassisteerd met Andries Bastiaens Verweel, haar gecoren voocht;
      - Pieter Jans, mede namens zijn broer Jan Jans, en als voogd van de kinderen van Zara Pieters en Reynier Borremans, en
      - Andries Bastiaens Verweel, als vader van de kinderen bij Neeltje Jans.
      Allen zijn kinderenn en kleinkinderen van Jopgen Aryens. Er is sprake van een boedelscheiding voor schepenen van Strijen van 29 februari 1628. Jan Jansz. wordt een zoon genoemd van Jan Joosten en Jopgen Aryens.

      Op 30-3-1632 kavelden Bastiaen Andriesz. Verweel, Job Aertsz., als man en voogd van Neeltgen Andriesdr., en Pieter Jansz., als oom en voogd van Aryen Andriesz. (Verweel) en Biatris Andriesdr., kinderen en erfgenamen van Neeltge Jansdr. en erfgenamen van hun grootvader Jan Joostensz. Bastiaen Verweel verkreeg o.a. een hofstede met 9 morgen in de 2e kavel van het Land van Essche ter waarde van 8000 gld.

      ‘Dat voor ons quam Pieter Jansz., woonende in Stryen, soo voor hem selven als in desen vervangende ende hem sterckmaeckende voor Jan Jansz. van Stryen, synen broeder, ende Andries Bastiaensz. Verweel, als vader ende voocht van syne kinderen, geprocureert by Neeltgen Jans, die hy in desen belooft te houden als hem selven, te samen erffgenamen van Jan Joosten,
      vendidit [verkopen] in de voorscreven qualiteyt Reynier van der Putten, borger deser stede, domum cum suis [een huis met toebehoren], staende ende gelegen buyten de Vuylpoorte, genaemt Den Grooten Engel (...). Kent betaelt, promittit in voorscreven qualiteyt quitare; belast met een pantpont van twee guldens ’s jaers, die de cooper etc. Ende tot waerborge verbint hy comparant synen persoon ende goederen, soo roerende als onroerende, present ende toecomende. In oirconde. Actum den XIen juny 1637.’
      Overleden tussen 1670 en 20-4-1674.

    4 kind(eren)


  5. Jan Jansz van Strijen , * ±1592 , † ±1670 .
      Geschat geboortejaar.

      Jan Jansz. was bouwman (boer) te Klaaswaal, landeigenaar in de polders Groot- en Nieuw-Cromstrijen, schepen van Cromstrijen (1629).

      Vermoedelijk reeds kort na zijn huwelijk vestigde Jan Jansz. zich in Cromstrijen, de
      geboorteplaats van zijn vrouw. Als geboren Strijenaar, werd hij in zijn nieuwe woonplaats vanaf dat moment meestal aangeduid met de familienaam Van Strijen.

      Jan Jans van Strijen voor Lenerdt Jacobs, hoefsmid te Poortugaal, gehuwd met Neeltge Jansdr., en voor Adriaen Jansz. van Strijen, Machtelt en Lijntgie Jansdr. van Strijen, beide minderjarige kinderen van Jan Jansz. van Strijen voornoemd, en voor Jan Jansz. en Jopgen Jansdr. van Strijen, beide minderjarig, verkoopt op 2 aug. 1651 aan Pieter Jan Joostensz. in Strijen een stuk land in de Noordkavel van de Broek, bedijkt met Bonaventura, gemeen met de erfgenamen van Reijer van den Burgh, belend door de oude haven, de landscheiding tussen Bonaventura en de Noordkavel, en de weduwe van Reijer van der Burgh voornoemd; bevestigd door Matijs Heijndrickse Leijssen en Willem Jacobsz. Poortegaal, schepenen van Strijen (1 zegel beschadigd, 1 zegel verloren).

      Op 22-2-1656 verklaarde Jan Jansz. van Strijen, dat zijn kinderen hem betaald hadden ’uijtte penningen’ vanwege de koop van zekere landerijen van zijn vader Jan Joostensz. zaliger, waarvan het eigendom nu behoorde aan zijn kinderen, met name Neeltgen Jans, getrouwd met Lenert Jacobsz. houffsmith, Machtelgen Jans, getrouwd met Willem Sijmonsz. Lantheer, Adriaen Jans, Lijntgen Jans, Jan Jans en Jopgen Jans van Strijen. De kinderen verklaarden dat deze goederen en de inkomsten daarvan gedurende hun leven door hun vader en moeder mocht worden gebruikt, zonder deze te verkopen.

      In een acte uit 25-6-1656 verklaarden de erven Polderman dat zij Jan Jansz. van Strijen en Herman Adriaensz. Polderman bevrijdden van zekere rechten d.d. 5-1-1634, die de kinderen van Jan Jansz. van Strijen uit krachte van het testament van hun grootvader Jan Joostensz. hadden op een partij land.
      overleden tussen 29.10.1669 en 12.11.1670

    × ±1620   Pietertje Pieters van der Schoor , * ±1590 , † >3-1656.
        Dochter van Pieter Cornelisz van der Schoor en Lijntge Pieter Cors Pietersdr .
      Kinderen: Neeltje, Adriaen, Machteltgen, Lijntge, Jan en Jopgen.

      Haar vader was in 1615 al overleden, waarna Pietertje’s man Jan Jansz. in het bezit kwam van diverse percelen land, met name in Cromstrijen.

      Op 6-5-1655 compareerden Jan Mathijsse Dicke, hoefsmid, oud-schepen van Cromstrijen, als last hebbende van Lenert Jacobsz., smid in Poortugaal, broeder van zijn gewezen huisvrouw, die ten echte heeft Neeltgen Jansdr., Adriaen en Jan Jansz. van Strijen, secretaris van St. Anthonispolder, mitsgaders Machteltgen, Lijntgen en Jopgen Jans van Strijen, zijnde de drie dochters, allen mondige kinderen van Jan Jansz. van Strijen en Pietertjen Pietersdr., wonende alhier in Cromstrijen op het dorp Klaaswaal. Omdat hun grootvader Jan Joosten het eigendom van enige partijen land aan hen had vermaakt, op voorwaarde dat hun vader Jan Jansz. van Strijen zijn leven lang het vruchtgebruik daarvan zou hebben, verklaarden zij dat zij daar niet alleen mee tevreden waren, maar dat zij ook wilden dat ingeval hun moeder Pietertjen Pietersdr. langer kwam te leven als hun vader, zij dat vruchtgebruik na zijn dood haar leven lang zou behouden.

    6 kind(eren)


  6. Pieter Jan Joostensz (Pieter Jansz) (van Strijen) , * ±1595 , † ±1667 .

    × <7-1626   Adriaentgen Laurens (Ariaentje Louris) Moerkercken , * <1610 , † >8-1678.

    4 kind(eren)


Samengesteld door Joan Bos.
Voor meer informatie zie de introduktie of de FAQ.